Dette bør du tenke på før du kjøper trapp

Det er mange avgjørelser som skal bli tatt når man renoverer eller bygger nytt hus. Trappen er en sentral nødvendighet i boliger på flere etasjer. Derfor kan det være lurt å tenke gjennom hvilken type trapp du ønsker deg, og gjerne gjøre litt research på forskjellige design. Interiøret i boligen bør harmonere med trappen og omvendt. Trappen blir rett og slett en del av interiøret og helhetsinntrykket til boligen.

Før du velger hvilken trapp du vil gå for, bør du bestemme deg for hvor mye plass trappen skal ta i rommet. Jo, større plass trappen tar, jo mer vil den være en del av interiøret. Det finnes en trappeformel som er en tommelfingerregel på hvor høye og dype trinnene skal være. Denne formelen bruker vi flittig når vi bygger trapper, slik at trappen oppleves behagelig å gå i. Trapp er ikke noe som byttes ut ofte, så du bør velge noe som du tror kommer til å se bra ut over en lengre periode. Det kan være taktisk å velge et design og farger på trappen som er tidløse og som du ikke blir lei av med det første.

Selv om trappen skal være i harmoni med resten av huset, er prislappen en vesentlig faktor for de fleste. Prisen på trapper varierer fra lave til høye priser. Prislappen avhenger av hvilket treslag produsenter bruker, og hvilken overflatebehandling kunden ønsker. Sammen med formen på trappen, spiller også type rekkverk og trappetrinn inn på prisen. Det finnes mange former, men de vanligste er R- trapp (rett), L- trapp (90 grader), U- trapp (180 grader) og spindeltrapp.

Det er en stor prosess å skifte trapp. Du bør derfor velge en type tre du liker, og kan ha i hjemmet ditt i flere år fremover. Hvis du blir lei og ønsker å gjøre endringer, kan du enkelt legge på trappetrinnsteppe. Dette passer perfekt for barnefamilier eller mennesker med hund eller katt. Trappetrinnsteppe kan forhindre at barn og dyr sklir i trappen.

Ønsker du inspirasjon til ditt neste trappekjøp kan du besøke oss på @hafrsfjordtre på Instagram eller Facebook. Du kan også se hva våre kunder har postet på Instagram på #hafrsfjordtre på Instagram.